Om jobbet

Klinikchefen har ett övergripande ansvar för verksamheten vid smådjurskliniken på Universitetsdjursjukhuset (UDS). Ansvarsområden som inkluderas är verksamhetsplanering, personalansvar för enhetschefer, budgetarbete och budgetuppföljning. Arbetet sker i samarbete med enhetschefer och i nära samverkan med den akademiska personalen inom institutionen. Vi förväntar oss att du kan delta i det kliniska arbetet.

Tillsammans med övriga chefer och medarbetare inom smådjurskliniken bidrar du till att skapa en god arbetsmiljö och en god studiesocial- och pedagogisk miljö för medarbetare och studenter, där ständig utveckling och förbättring är en självklarhet. Eftersom djursjukhusverksamheten bedrivs i en universitetsmiljö, vilken omfattar grundutbildning av veterinär och djursjukskötarstudenter och forskning är det viktigt att du kan se på verksamheten ur flera perspektiv. Djursjukvården ska bedrivas ekonomiskt hållbart och den är en grundförutsättning för klinisk undervisning och forskning.

På UDS kommer du att möta en dynamisk miljö med kliniska utmaningar i veterinärmedicinens framkant. Just nu pågår ett utvecklingsarbete för att integrera djursjukhuset med institutionens grundutbildnings- och forskningsuppdrag. Vi ser över djursjukhusets organisation och flöden för att kunna ta emot fler studenter, få en ekonomi i balans och säkerställa högklassig vård till våra patienter. Du kommer att arbeta för att skapa framtidens djursjukvård och utbilda framtidens veterinärer och djursjukskötare.

Din bakgrund

Vi söker dig som är veterinär eller djursjukskötare med erfarenhet från djursjukvård. Du har dokumenterad ledarerfarenhet och tidigare erfarenhet av att leda och utveckla en klinisk verksamhet.

Då UDS är ett universitetsdjursjukhus, och den kliniska djursjukvården är en grundförutsättning för den kliniska utbildningen av veterinär- och djursjukskötarstudenter och forskning, är erfarenhet av utbildning och forskning meriterande.

För att lyckas och trivas i rollen som klinikchef söker vi dig som har ett tillitsbaserat ledarskap med en förmåga att skapa trygghet, engagemang och förtroende hos medarbetare.  Som person är du trygg i dig själv, stabil och har självinsikt.

Du är en lösningsorienterad ledare som ser utvecklingsmöjligheter istället för hinder och har en förmåga att fortsätta vara motiverad och effektiv vid förändrade omständigheter. Du vill förstå andras behov och perspektiv och delar med dig av din kunskap för att du ser att det skapar bäst förutsättningar för verksamheten.

På UDS är djursjukvården sammanflätad med klinisk utbildning av veterinär- och djursjukskötarstudenter och klinisk forskning, därför är din förmåga och vilja till att utveckla och upprätthålla samverkan en betydelsefull faktor. Det är även viktigt att du kan se på verksamheten från ett kommersiellt perspektiv och är kundorienterad.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga förmågor.

Om oss

På SLU Universitetsdjursjukhuset (UDS) går utbildning, forskning och avancerad djursjukvård hand i hand. Vi utbildar morgondagens veterinärer och djursjukskötare och ger förstklassig vård till sällskapsdjur, tävlingsdjur och produktionsdjur. Vi sprider även kunskap till allmänheten. Genom att kombinera etablerad kunskap med de senaste forskningsresultaten utvecklar vi framtidens djursjukvård.

Under ett och samma tak erbjuds sjukvård för häst, hund, katt och övriga smådjur. Utöver moderna verksamhetsanpassade lokaler har vi tillgång till avancerad bilddiagnostik och ett veterinärmedicinskt specialistlaboratorium. I UDS verksamhet ingår dessutom en ambulatorisk klinik som åker ut till stall och gårdar för att undersöka och behandla hästar och lantbruksdjur.

Smådjurskliniken har många intressanta och spännande fall och bedriver evidensbaserad vård. Vi bedriver en individuell kompetensutveckling, både internt och externt. Vi har en allmänt hög kompetens bland våra medarbetare med olika europeiska ämnesspecialister. För oss är samarbete en självklarhet och vi utbyter tankar, stöttar och hjälper varandra – både kollegor och studenter. Vi är stolta över att se oss som ett gäng professionella och seriösa medarbetare som ser teamwork, seriositet, skratt och glädje som ett framgångsrecept på arbetsplatsen.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba vid SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Placering:

Uppsala

Anställningsform:

Tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Omfattning:

100%

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan här senast 2024-06-10.

I ansökan bifogas CV, personligt brev, examensbevis och för tjänsten relevanta intyg.

Fackliga kontaktpersoner:

https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för hållbart liv, grundad i vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på samspelen mellan människa, djur och ekosystem och ett ansvarsfullt brukande av naturresurserna bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och goda livsvillkor på vår planet. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsmiljö där öppna samtal mellan människor med olika erfarenheter lägger grunden för vetenskaplighet, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och perspektiv att söka den aktuella anställningen.

Kontaktpersoner

Bodil Ström Holst

Prefekt

+46 18-671608

fornamn.efternamn-efternamn@slu.se

Mia Svensson

Vice prefekt, Klinikchef hästkliniken

+46 18-67 13 42

fornamn.efternamn@slu.se

Länk till den här sidan hos SLU: https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/lediga-tjanster/?rmpage=job&rmjob=10507&rmlang=SE